top of page
2R3A6281-2.jpg

Juuso Jalava

Olen kognitiivinen psykoterapeutti ja pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja (amk). Työnkuvani rakentuu pitkälti Kelan kuntoutuspsykoterapiapalveluiden tuottamisesta aikuisille asiakkaille. Psykoterapiapalveluiden lisäksi teen pienimuotoisesti työnohjausta sekä koulutusta.

Terapeuttina olen aktiivinen, utelias, huumorintajuinen ja lämmin.  Pyrin omalla persoonallani ja toiminnallani luomaan turvalliset ja välittömät puitteet, jotta elämän nurjan puolen sekä solmukohtien avoin tutkiminen ovat terapiatapaamisilla mahdollisia. Asiat eivät terapiassa aina muutu pelkällä lämmöllä ja ymmärryksellä, eli suurta välittämistä, kunnioitusta ja auttamista on myös hienoinen eteenpäin puskeminen sekä kolistelu hyssyttelyn sijaan. Karkeasti vastaanotollani pyritään hahmottamaan halutun kaltaista tulevaisuutta terapian ja elämäntavoitteiden kautta sekä mietitään, mitä tehdään tässä ja nyt, jotta nämä yhteisesti asetetut tavoitteet saavutetaan. Kaiken keskiössä on luonnollisesti se, että terapia ja terapeutti mukautuvat aina yksilöllisesti kunkin asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin.

Olen kognitiivisen yksilöpsykoterapeuttikoulutuksen lisäksi käynyt kolmivuotisen ratkaisukeskeisen terapiakoulutuksen sekä menetelmäkouluttautunut dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) ja EMDR-terapia saroilla. Tapani olla vuorovaikutuksessa ei ole kovinkaan menetelmävetoista, mutta hahmotan psykoterapiatyötä itsessään monipuolisena ja rikkaana kudelmana näitä keskenään erilaisia terapiaviitekehyksiä. Yksityisvastaanottoa olen pitänyt vuodesta 2015 ja sairaanhoitajan työstäni psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta olen jättäytynyt 12 vuoden työrupeaman jälkeen vuonna 2022.

Työskentelen arkisin karkeasti klo 9-15.30 aikaikkunassa. Elämäntilanteen, opinahjon ja/tai työnantajan toimesta kaivataan täten pidempikestoista joustoa sekä ymmärrystä, jotta kertaviikkoinen keskusteluapu on mahdollista näissä aikataulupuitteissa. Lähtökohtaisesti psykoterapiatapaamiset tapahtuvat kasvokkain vastaanotolla, mutta etätyöskentely on tarpeen vaatiessa myös mahdollista.


Tavoitat minut sähköpostitse juusojalavaterapiapalvelut(at)gmail.com.

Juuso Jalava: Tjänster
bottom of page